Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-09@08:27:36 GMT

کرج مهیای مقابله با «زلزله» نیست

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۳۵۹۵۸۱

کرج مهیای مقابله با «زلزله» نیست

کرج- نشست تخصصی بررسی میزان آسیب پذیری کرج در برابر بلایای طبیعی و غیرطبیعی در حالی با حضور اعضای شورای شهر کرج برگزار شد که نمایندگان مردم در این جلسه بر عدم آمادگی کرج در مواجهه با زلزله تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، در این نشست که شنبه شب گذشته  ومتعاقب وقوع ۲ زلزله اخیر در استان البرز برگزار شد علاوه بر حضور برخی از نمایندگان مردم در پارلمان شهری مدیران سازمان های مرتبط شهرداری کرج نیز در آن حضور داشتند ودر خصوص نارسایی های موجود در کرج در هنگام وقوع زلزله به بحث وتبادل نظر پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست رییس شورای شهر کرج با تاکید براینکه باید در بودجه سال ۹۷ توجه ویژه ای به بحث ایمن سازی شهری شود گفت: زلزله یک بلای طبیعی است که زمان و مکان آن قابل پیش بینی نیست و باید هر لحظه برای مقابله با پیامدهای سوء چنین بحران هایی آمادگی داشت اما زمین لرزه اخیر ناهماهنگی ها در این بخش را به نمایش گذاشت.

محمد نبیونی افزود: اینکه در زمان بحران هر یک از نهادهای امدادی و عملیاتی چه نقشی بر عهده دارند و فرماندهی میدان با چه کسی است، از اهمیت بالایی برخوردار است و با توجه به تشکیل ستاد مدیریت بحران شهرداری کرج به فرماندهی شهردار و تشکیل کارگروه های ۱۴ گانه، گزارش های مستمری از گردش کار آنها را مطالبه خواهیم کرد.

 وی ادامه داد:  با تلاش در جهت ایجاد هماهنگی بین نهادهای دخیل در امر عملیات های پس از زلزله، سعی می کنیم تا شهر در وقوع بحران فلج نشود.

 نبیونی ادامه داد: برگزاری مانورهای عملیاتی و آمایش امکانات و وضع موجود همچنین تلاش برای جبران نواقص و کاستی ها از الزامات ایجاد آمادگی در برابر زلزله و سایر بلایا است و در بحث احداث سوله های مدیریت بحران، دپوی امکانات مورد نیاز و ایجاد مراکز اسکان اضطراری نیز باید اقدامات عاجلی را در دستور کار قرار داد.

وجود یک هزار هکتار بافت فرسوده در کرج

 رییس شورای شهر کرج تصریح کرد: حدود یک هزار هکتار بافت فرسوده و ناپایدار در کلانشهر کرج وجود دارد که باید برای نوسازی و بهسازی آنها آستین همت بالا زد چرا که به دلیل تراکم بالای جمعیتی در این نقاط با وقوع زلزله شاهد بروز خسارت های شدید جانی و مالی خواهیم بود و علاج واقعه را پیش از وقوع باید کرد.

دیگر عضو شورای شهر کرج نیز با بیان اینکه اکنون فرماندهی مدیریت بحران در زمان وقوع تهدید و خطر برای نهادهای امدادی و عملیاتی به عمل سوال تبدیل شده است و ما خواستار شفاف سازی وظایف شهرداری کرج در این خصوص هستیم گفت: دسترسی مدیران به یکدیگر در زمان بحران با مشکلاتی مواجه است لذا موارد این چنینی باید از قبل مطرح و مورد بازخوانی قرار گیرند.

 وی افزود: به باور بنده امکانات امداد و نجات باید به صورت محله ای تدارک دیده شود، چرا که در زمان وقوع زلزله ترافیک شدید معابر اجازه تردد آسان به خودروها را نمی دهد که شهروندان برای استفاده از چادرهای اسکان اضطراری از نقطه ای به نقطه دیگر شهر حرکت کنند بنابراین استقرار واحدهای هلال احمر، آتش نشانی و سایر نهادهای ذیربط در سطح مناطق و محلات پرجمعیت شهری ضروری است.

عباس زارع در ادامه بیان کرد: خطرپذیری کرج در برابر زلزله به دلیل حجم انبوه بافت های فرسوده و حاشیه نشینی بسیار بالا می باشد و متاسفانه امکانات مورد نیاز در اختیار نهادها قرار ندارد و به ویژه آنکه ما فقر اطلاعاتی نیز داریم.

وی تصریح کرد: نیاز اصلی شهر این است که بلافاصله پس از وقوع زمین لرزه احتمالی هر نهاد به سهم خویش برای احیای شریان های ارتباطی و برقراری زیرساخت ها و تامین امکانات اولیه و ثانویه تلاش نماید و به عنوان حلقه ای از زنجیره واحد به تکالیفش آگاه باشد.

رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر کرج هم گفت: با امکانات فعلی و وضع موجود باید آرزو کنیم که زمین لرزه تهران و کرج را در معرض تهدید و خطر قرار ندهد.

مهدی حاجی قاسمی ادامه داد: امروز شاهدیم که علاوه بر عدم توفیق در نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده، شاهد تولید بافت های فرسوده جدید نیز می باشیم و برخی ساختمانهای بی استحکام سطح شهر فقط به لحاظ نما نونوار هستند اما به لحاظ مقاومت تهی می باشند.

فقر امکانات وتجهیزات شهری

 وی افزود: در گزارش هایی که از سوی نهادهای امدادی و عملیاتی ارائه می شود شاهد نقص امکانات و فقر تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری هستیم حال آنکه مسئولان باید از قبل وقوع زلزله یا سایر بلایای طبیعی و غیرطبیعی باید به دنبال ایجاد زیرساخت های امداد و نجات باشند و اینکه پس از وقوع زمین لرزه ای که احتمال می رود ریشتر بالاتری داشته باشد، برای برگزاری جلسات تخصصی دغدغه داشته باشیم، چندان پسندیده نیست.

 این مسئول شهری با انتقاد از سیاست شهرداری ها برای تولید ثروت از محل تراکم فروشی، خواستار تحقق منابع پایدار درآمدی شد و گفت: به ویژه در خصوص املاک قولنامه ای باید به دنبال چاره اندیشی اساسی باشیم و مانع از تولید بافت های فرسوده جدید شویم.

به نظر می رسد اعضای شورای شهر و منتخبان مردم در پارلمان شهری پس از وقوع زلزله اخیر به خوبی متوجه کاستی ها ونا آمادگی های موجود برای مواجهه با این بلای طبیعی شده اند و حال در این شرایط برگزاری چنین نشست هایی می تواند منجر به شناسایی و شفافیت کمبودهای موجود شود.

 امید می رود اعضای شورای شهر با تداوم چنین جلساتی و البته بهره گرفتن از نظرات کارشناسان امر زمینه ساز تجهیز مدیریت شهری در مواجهه با پدیده زلزله باشند تا در مواقع بحرانی مامن و تکیه گاه مردم در نقاط مختلف شهر باشند.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۵۹۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه چیز مهیای رقابت بین نامزدهای ۲ حوزه انتخابیه مجلس در فارس است

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها - سروش سلیمی: کمتر از سه روز دیگر یعنی ۲۱ اردیبهشت مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دور دوازدهم در سراسر کشور برگزار می‌شود و در ۲۲ حوزه انتخابیه کشور، ۱۵ استان، ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری ،۹۰ نامزد برای ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس با یکدیگر رقابت می‌کنند.

بر اساس اعلام رئیس ستاد انتخابات استان فارس در نشست خبری که امروز بعد از ظهر در سالن شهید قاضی استانداری فارس برگزار شد در این مرحله ۸۲۰ شعبه برای اخذ رأی در استان فارس در نظر گرفته شده که از این تعداد ۴۹۷ شعبه در حوزه انتخابیه شیراز و زرقان و ۳۲۳ شعبه نیز در شهرستان‌های مرودشت و پاسارگاد و ارسنجان دایر خواهد شد.

معاون سیاسی امنیتی استانداری فارس گفت: از این تعداد صندوق ۶۲۹ شعبه ثابت شهری و روستایی و ۱۹۱ شعبه نیز سیار خواهد بود که جهت پوشش کامل انتخابات در نظر گرفته شده است.

اسماعیل قزل سفلی تعداد واجدان شرایط رأی دادن در حوزه انتخابیه شیراز و زرقان را یک میلیون و ۳۹۰ هزار نفر و در حوزه ارسنجان، مرودشت و پاسارگاد ۳۰۷ هزار نفر اعلام کرد و گفت: در مجموع ۲۷ هزار نفر جهت اجرا و نظارت و تأمین امنیت مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان فارس همکاری دارند.

وی همچنین بیان کرد: انتخابات در شیراز و زرقان تمام الکترونیکی است و آموزش‌های کامل در این خصوص داده شده است.

گفتنی است در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دو حوزه انتخابیه شیراز زرقان و حوزه مرودشت ارسنجان پاسارگاد جمعاً شش نفر رقابت می‌کنند که از این تعداد ۴ نامزد در حوزه انتخابیه شیراز زرقان و ۲ نامزد در حوزه انتخابیه مرودشت ارسنجان پاسارگاد برای ۳ کرسی باقیمانده به رقابت خواهند پرداخت.

در حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد رقابت بین اسفندیار عبدالهی و سیروس سجادیان است که در دور اول عبدالهی با ۱۸ هزار و ۵۹۸ رأی اول شده بود و سرویس سجادیان با ۱۴ هزار و ۵۳۰ رأی بیشترین رأی را پس از وی به دست آورد و به مرحله دوم راه یافت.

در حوزه انتخابیه شیراز زرقان رقابت بین چه کسانی است؟

در حوزه انتخابیه شیراز و زرقان نیز در دور اول روح الله نجابت با ۷۸۳۵۱ رأی و جعفر قادری با ۵۹۰۶۲ رأی بیشترین رأی را به دست آوردند و توانستند حدنصاب لازم یعنی یک پنجم کل آرا را به دست آورده و مستقیماً وارد مجلس دوازدهم شوند.

جعفر قادری سابقه حضور در مجلس در ادوار هشتم و نهم و یازدهم را در کارنامه خود دارد و روح الله نجابت نیز در دور یازدهم نماینده مردم شیراز و زرقان بود.

رقابت در حوزه انتخابیه شیراز و زرقان بین علیرضا پاک فطرت با ۵۶۳۲۹ رأی، ابراهیم عزیزی با ۵۲۷۷۳ رأی، سیداسماعیل حسینی با ۴۹۰۱۱ رأی و رحمت الله مرزوقی با ۴۷۳۴۱ رأی به دور دوم کشید.

علیرضا پاک‌فطرت با شعار انتخاباتی شهردار اسبق شیراز در مجلس یازدهم با ۱۹۳ هزار و ۷۹۰ رأی اول شده بود اما در این دوره شاهد حدود ۱۳۷ هزار ریزش رأی در میان حامیان خود بود و سید اسماعیل حسینی و رحمت الله مرزوقی نیز به عنوان استادان نخبه دانشگاه شیراز دیگر رقبای این دوره از انتخابات مجلس در شیراز و زرقان هستند.

ابراهیم عزیزی فرماندار اسبق شیراز و استاندار اسبق هرمزگان نیز نقطه عطف حضورش در مجلس یازدهم را پیگیری طرح‌های کلانی چون اتصال فارس به خلیج فارس (که همچنان در اما و اگر است)، پیگیری انتقال آب از خلیج فارس به مرکز و فارس و بهبود زیرساخت‌های استان از جمله حمل و نقل و طرح‌هایی با محوریت محرومیت‌زدایی و عدالت‌گستری می‌داند.

سخنرانی وی در دومین سفر رئیس جمهور به فارس و انتقاد از برخی رویه‌ها در استان فارس از جمله انتقاد از نبود شایسته‌سالاری در برخی انتصابات و ضعف استان در زیرساخت‌هایی چون راه، آب و امنیت به عنوان مشوق سرمایه‌گذاری و انتقاد از بی‌برنامگی استان فارس در ساماندهی اتباع بیگانه مدت‌ها تیتر رسانه‌ها بود.

در شهرهای تاریخی مرودشت ارسنجان و پاسارگاد چه کسانی رقابت خواهند کرد؟

در حوزه انتخابیه مرودشت رقابت بین سجادیان و عبدالهی است و در سوابق سیروس سجادیان فرماندهی اسبق نیروی انتظامی استان فارس نیز جانشینی مرکز مطالعات راهبردی فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران و معاونت اطلاعات مرزبانی فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران قید شده و در سوابق عبدالهی نیز جانشینی فرمانده سپاه فجر استان فارس در قرارگاه مسکن، مدیریت خدمات کارکنان سپاه فجر استان فارس، نمایندگی قرارگاه مسکن استان فارس در تهران، مدیریت بنیاد تعاون سپاه فجر استان فارس و مدیریت شرکت تعاونی فجر یاوران سپاه فجر استان فارس آمده است.

آمار و ارقام چه می‌گویند؟

استان فارس با ۳۷ شهرستان و حدود ۵ میلیون نفر جمعیت چهارمین استان پرجمعیت و وسیع کشور است که دارای ۱۵ حوزه انتخابیه بوده و ۱۸ کرسی در مجلس شورای اسلامی دارد که تکلیف ۱۵ کرسی تاکنون مشخص شده و رقابت بر سر ۳ کرسی باقیمانده در دو حوزه انتخابیه ادامه دارد.

از میان ۳ میلیون و ۷۱۰ هزار و ۸۲۲ نفر واجد رأی دادن در استان فارس در دور اول انتخابات در اسفند ۱۴۰۲، یک میلیون و ۵۹۸ هزار و ۹۶۷ نفر در انتخابات دوازدهم شورای اسلامی رأی دادند که چیزی نزدیک به ۴۳ درصد واجدین شرایط رأی دادن در استان فارس بود و در حوزه انتخابیه شیراز و زرقان نیز حدود ۲۶ درصد واجدین شرایط رأی دادند.

گفتنی است کسانی می‌توانند در دور دوم انتخابات مجلس رأی بدهند که قبلاً در همان حوزه انتخابیه رأی داده باشند و یا در دور اول رأیی نداده باشند و از این رو کسانی که در دور اول در دیگر شهرستان‌های استان فارس که تکلیف نماینده آنها مشخص شده رأی داده باشند در این دور نمی‌توانند در این دو حوزه رأی بدهند.

کد خبر 6099569

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • ماجرای اعطای وام به مدیران شهرداری چه بود؟
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • همه چیز مهیای رقابت بین نامزدهای ۲ حوزه انتخابیه مجلس در فارس است
  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن